HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉS

EPS 80

Az EPS 80 homlokzati hőszigetelő lemezek habosított cellás szerkezetű hőszigetelő anyagok, melyek alkalmazásával elérhető az épületek tartós hőszigetelése. Nehezen éghető E tűzvédelmi osztályba sorolt termék, általában külső hőszigetelésre használják. Az EPS 80 polisztirol hőszigetelő lemez egészségre teljesen ártalmatlan. Használatával jelentős fűtési költség takarítható meg. Régi és új falszerkezetek gazdaságos, hatékony hőszigetelésére alkalmazható. Könnyen kezelhető, kis súlya mellett megfelelő szilárdságot biztosít.
Tábla mérete: 50 x 100 cm (0,5 m2/tábla)
Hővezetési tényező: 0,040 W/(m/K)
Tűzveszélyességi osztály: E osztály

GRAFITOS HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉS

EPS 80 GRAFIT

A grafit adalék lecsökkenti a sugárzásos hőátadást a polisztirol cellákban. A polisztirol hővezetési tényezője kedvezőbb lesz 22%-kal. Ezáltal nagyobb lesz az energia megtakarítás azonos hőszigetelés vastagság mellett.
A grafitos polisztirol lemezek anyaguknak köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezető képességgel rendelkeznek, mint a hagyományos hőszigetelő lemezek. A grafitos szigeteléssel 15-25%-kal vékonyabb lapokkal elérheti a kívánt hőszigetelési értéket, így helytakarékosabb az alkalmazása, illetve vannak esetek amikor a beépítési százalék szab gátat a szigetelés vastagságának. A vékonyabb szigetelés rövidebb, így olcsóbb dűbelezést eredményez.
Tábla mérete: 50 x 100 cm (0,5 m2/tábla)
Hővezetési tényező: 0,032 W/(m/K)
Tűzveszélyességi osztály: E osztály

ZÁRTCELLÁS POLISZTIROL HŐSZIGETELÉS

XPS zártcellás polisztirol

Az URSA XPS extrudált polisztirol termékek egyedülállóan magas tartós terhelés mellett kiváló hőszigetelési képességgel rendelkeznek, még tartósan nedves (talajvizes) környezetben is. CO2-vel habosított és kapillárisan zárt sejtcella szerkezetük rothadásmentes, alak- és formatartó.

Ajánlott felhasználási területek:

  • vakolt homlokzat
  • hőhíd (vb.szerkezetek előtt bent maradó zsaluzatként)
  • lábazat
  • külső fal belső oldali hőszigetelése
Tábla mérete: 60 x 125 cm (0,75 m2/tábla)
Hővezetési tényező:
λd=0,034 W/mK (vtg.≤60 mm)
λd=0,036 W/mK (vtg.>60 mm≤120 mm)
λd=0,038 W/mK (vtg.>120 mm)
Tűzveszélyességi osztály: E osztály

LÉPÉSÁLLÓ HŐSZIGETELŐ LEMEZ

EPS 100

Építési célú hőszigetelés, lépésálló hőszigetelő lemez. EPS 100 azaz expandált polisztirol lemez épületek padló vagy födém hőszigetelésére alkalmazható a termék beépíthetőségét, felhasználhatóságát és alkalmazhatóságát szabályozó, illetve korlátozó műszaki előírások betartása mellett. Az EPS 100 termékeknek nem lehet olyan anyagokkal érintkezniük, melyek az EPS 100 hőszigetelő lemezzel reagálnak. (pl: oldószer alapú ragasztók). Egészségre teljesen ártalmatlan! Az EPS 100 polisztirol hőszigetelő lap aránylag olcsó, nem túl kényes és könnyen szállítható, tárolható. Az EPS 100 hőszigetelés kivitelezési folyamatok nem igényelnek speciális képzést. Általában padló vagy padlás hőszigetelésére használják. A padlóban való használat a legelterjedtebb mivel a termék lépésálló.
Tábla mérete: 50 x 100 cm (0,5 m2/tábla)
Hővezetési tényező: 0,040 W/(m/K)
Tűzveszélyességi osztály: E osztály